Functionele sportkleding is licht in gewicht, heeft goede ademende eigenschappen, is waterafstotend, winddicht, voert transpiratievocht naar buiten af, is zichtbaar en moet natuurlijk lekker zitten.

 

Het principe van het drie-lagen-systeem is erg belangrijk en een goede richtlijn om je kledingset aan te schaffen. Uiteraard is dit afhankelijk van wat u nodig heeft en de persoonlijke wensen en eisen die u stelt aan functionele hardloopkleding.

1e Laag: Functionele onderkleding. Deze voert transpiratievocht af naar een tweede laag. Voordelen:

  • Je koelt minder snel af,
  • Het lichaam blijft droger en beter op temperatuur.

De meest bekende varianten zijn voornamelijk shirts met korte of lange mouw, korte of lange onderbroeken en (voor vrouwen) een goede sportbeha.

2e Laag: Functioneel sportshirt/tight. Deze zorgt ervoor dat transpiratievocht wordt opgenomen en afgevoerd naar de derde laag. Belangrijk is dat alle lagen deze functionele eigenschappen hebben. Dit is om de werking van de functionele eigenschappen van sportkleding te kunnen garanderen. De supplextight (broek) draag je als een tweede huid en heeft een hoog draagcomfort. Een supplextight is snel droog en is beschikbaar in warmere en koudere varianten.

3e Laag: Functioneel jack. Deze zorgt ervoor dat het lichaam droog blijft. Het jack neemt het transpiratievocht op van de tweede laag en voert dit vervolgens af naar de buitenlucht. Ook heeft een jack goede waterafstotende eigenschappen, is winddicht en heeft het reflecterende details (veiligheid).

 

De voordelen van de juiste sportkleding die hoort bij de verschillende weertypes mag u niet onderschatten. De aanschaf kan misschien wel wat kostbaar zijn, maar u heeft er jarenlang plezier van!

 

Heeft u vragen over welk product voor u geschikt is? Dan kunt u altijd terecht bij onze klantenservice, wij staan u graag te woord bij al uw vragen.